En liten forandring kan gjøre en stor forskjell

4. februar, 2019

Teknologi utvikler seg i stadig større tempo, og elektronisk avfall blir et større problem over hele verden, hver dag. Ifølge en studie fra U.N. University, ble det i 2016 generert ca 44,7 millioner tonn med elektronisk avfall.

I en nyere artikkel i Computer World står det at Sydbank har inngått et partnerskap med d|rig for behandling av deres IT-utstyr. Ettersom miljøansvaret har fått større fokus de siste årene, og IT-utstyr ikke er noe unntak, var d|rig en naturlig partner for Sydbank.

I d|rig hjelper vi organisasjoner med å behandle IT- og telekom-utstyr på en kostnadseffektiv, sikker og miljømessig forsvarlig måte. Når utstyret er mottatt, slettes alle sensitive data før det sendes for å bli gjenbrukt av skoler eller i utviklingsland.

Som nevnt av Computer World har dette partnerskapet en inntekt på 80 000 Danske Kroner for Sydbank, og deres miljøsparing tilsvarer 1,3 millioner liter rent drikkevann.

"Vi er stolte over å være en del av en slik syklus. Det er ikke første gang vi har sendt gammelt utstyr for resirkulering. Men det er første gang vi får en så grundig oversikt som viser hvordan vi bidrar til å redde miljøet, forklarer Majbrit Hammerich Hansen, avdelingsleder for IT-avdelingen på Sydbank, i en pressemelding.

Computer World legger til at årlig er 850 datamaskiner erstattet i Sydbank.

Les denne interessante pressemeldingen fra en av våre bankkunder i Danmark.

 

Studier fra U.N. University: Electronic Waste

Artikkel fra Computer World: Sydbank genbruger gammelt IT-udstyr for tusindvis af kroner

Pressemelding: En lille dråpe i det store hav af miljøvenlighed