Bygger powerhouse innen ombruk av IT- og mobilutstyr

Drig kjøper Telefast og satser stort

8. oktober, 2021

Norske Drig, et av Europas mest ambisiøse og raskest voksende selskaper innen ombruk av IKT-utstyr, kjøper mobildistributøren Telefast, og bygger en grønn IT- og mobildistributør som skal levere kvalitetsutstyr, både brukt og nytt, til selskaper i hele Norge.

­­– Ved å bruke ombrukskompetansen til Drig med kundetilgangen og logistikk-kompetansen til Telefast, får vi muligheten til å bygge noe helt unikt i det norske markedet, sier CEO i Drig, Kim Romero.

 

Et marked i endring krever nye løsninger

– Markedet er i tydelig endring, og flere og flere etterspør bærekraftige løsninger innen IT- og mobilutstyr, noe økt salg av eksempelvis brukte mobiltelefoner viser, sier Romero.

Det nye selskapet skal tilby både brukt og nytt utstyr, slik at forhandlerne selv kan velge hva som passer best i det enkelte kundecase. Tilgjengelighet av gode løsninger innen ombruk er et viktig stikkord.

– Vi ser et stort potensial i å bygge en solid og trygg distributør, som tilbyr både solide produkter, og kompetanse innen ombruk, samtidig som kundene selv skal få velge om de ønsker nytt eller nesten nytt utstyr til seg og sine ansatte, forteller Romero.

Det nye selskapet skal tilby forhandlere over hele landet mobiltelefoner, PC-er, og bærbare maskiner fra kjente leverandører som blant annet Apple, HP, DELL, Lenovo og Samsung.

– Gjennom å være en leverandør av utstyr som både er brukt, og nytt, vil vi imøtekomme kundenes totale behov, og være et tidsriktig og balansert tilbud, mener Kim Romero.

 

Drig kjøper Telefast
Ledere fra de to selskapene møttes for en omvisning i Telefasts lokaler i forbindelse med oppkjøpet.
Fra venstre: Kim Jensen, Kim Romero, Trond Evensen, Ulf Andersen, Anders Homleid og Åmund Sørensen.
Foto: Sandefjords Blad (sb.no)

 

På lag med forhandlerne

Selskapet vil fokusere på B2B-salg gjennom salg til forhandlere, og alle produkter tilbys gjennom Telefasts velfungerende webshop. Per i dag finnes det ingen distributører som virkelig har satset på ombruk.

– For oss handler dette om å gjøre det enklere for forhandlerne, og deretter sluttkunden, å ta veloverveide, mer bærekraftige valg. Vi skal gjøre ombruksprodukter tilgjengelig på et nytt nivå, der alle produkter er 100 % klargjort for bruk hos ny eier, forteller Romero.

Produktene for ombruk vil også ha garantier (1-3 år), samt en tydelig merking av kosmetisk tilstand i kategori A (som ny), B (meget pent brukt) eller C (synlig brukt). I tillegg skal det satses på god informasjon og opplæring til forhandlerne, slik at alle skal kunne tilby sine sluttkunder gode råd og veiledning når det gjelder neste bestilling av brukt IKT-utstyr.

logo

Beholder Telefast-navnet

Selskapet vil beholde navnet Telefast, og vil også holde til i samme logistikksenter som i dag, på Kullerød i Sandefjord. Både Drig og Telefast tar med seg sine nåværende ansatte inn i selskapet, der både kloke hoder
og raske hender skal jobbe tett sammen.

– Telefast er en veletablert merkevare med et solid omdømme og over 2 000 forhandlere på kundelisten, noe vi selvsagt ønsker å bygge videre på, forteller Romero.

Navnet, den gode kundeservicen og logistikken skal beholdes, men Kim Romero ønsker å presisere at Drigs veletablerte forretningsmodell og spisskompetanse innenfor ombruk skal med inn i Telefast. Her skal den videreutvikles for å imøtekomme de behovene vi ser kommer i fremtiden.

– Telefast går fra å være en distributør av nye mobiler og mobilutstyr å bli ledende aktør innen ombruk av både mobil- og IT-utstyr i Norge, forteller han.

For kundene til både Drig og Telefast blir det business as usual inntil videre, men på Kullerød i Sandefjord skal selskapene gradvis jobbe tettere sammen utover høsten. Ambisjonen er å kunne relansere Telefast med en distributørshop stappfull med gode produkter tidlig på nyåret.

 

En spennende reise med det beste fra to verdener

Hovedaksjonær og CEO i Drig, Kim Romero, har sammen med blant annet medaksjonær Kim Jensen, hatt stor suksess i markedet for ombruk tidligere. De to har til sammen nesten 40 års erfaring på området, og var blant annet med som gründere i suksess-selskapet Greentech, som i 2013 ble solgt til den amerikanske giganten Arrow. Romero eier også investeringsselskapet Incubeat, der teknologi, innovasjon og bærekraft står i høysetet.

– I all ydmykhet mener vi at vårt team er Norges mest erfarne på ombruk innen IKT, og vi ser det som vårt ansvar å bruke kompetansen vår til å være med å gjøre en forskjell. Vår visjon er å gjøre gjenbrukt IKT-utstyr tilgjengelig for alle forhandlere i Norge. Dette vil komme planeten til gode gjennom mindre bruk av kostbare naturressurser, og det vil samtidig være i forhandlernes interesse ettersom marginene ved salg av ombruksutstyr i mange tilfeller vil være høyere, forklarer Romero.

Med på eiersiden i nye Telefast er også investeringsselskapet Middelborg Invest ved Kristian Lundkvist, som eier omtrent en fjerdedel av selskapet.

Vilkårene i avtalen vil ikke bli offentliggjort.

Mer informasjon:

CEO Drig, Kim Romero: 90 50 66 12

Styreleder Drig, Sebastian Nordvang (Middelborg Invest AS): 97 60 53 15

Styreleder Telefast, Ole Vinje: 90 08 94 21

FAKTA OM DRIG:

  • Europeisk aktør innenfor ombruk av IKT utstyr, med hovedsete i Sandefjord, Norge.
  • Driver innen forretningsområdene ombrukssalg av IKT produkter, dataslettingstjenester, logistikk og skreddersøm av inn-/utrullingstjenester for produsenter og forhandlere
  • Ønsker å være et forbilde innen sirkulær økonomi og ombruk, ved å tilby gode løsninger som kundene vil ha – og vise at det kan være lønnsomt å drive grønt
  • Største eiere er Incubeat v/ CEO Kim Romero og Middelborg Invest v/ Kristian Lundkvist

FAKTA OM TELEFAST:

  • En av Norges ledende volumdistributører av mobiltelefoner og tilbehør
  • Basert i Sandefjord, (Norges e-handelshovedstad)
  • Har bygget sin suksess gjennom en effektiv forhandler-webshop, smarte logistikkløsninger og unik kundeservice.
  • Har kunderelasjon med over 2 000 forhandlere over hele Norge.
  • Største eiere er Bjørn Erik Tholfsen (25%), Gylve Setlo (25%) Kai Magne Strat (13,75%) og Lars Morten Andersen (13,75%).